top of page

Burgemeester bezoekt Veenmolen

Bijgewerkt op: 27 jan. 2019


De Ronde Venen – Burgemeester Divendal bracht afgelopen week een werkbezoek aan de Veenmolen in Wilnis. Hij liet zich uitgebreid voorlichten over de organisatie rondom de molen en over de molen zelf, door molenaar Vos en voorzitter Rowold van de Stichting Wilnisser Veenmolen.


De Veenmolen is een van de oudste monumenten in de gemeente. Hij staat sinds 1823 op de huidige plaats, maar heeft eerder enkele kilometers verderop gestaan. Tijdens het bezoek van de burgemeester passeerden veel molenzaken de revue. Van hoe je meel maalt en hoe lang de opleiding tot molenaar duurt, via het onderhoud en de eigendomsconstructie met de Stichting Het Utrechts Landschap, tot aan gemeentelijke zaken als parkeerplaatsen en het belang van open blijvende ruimte rondom de molen.


De Stichting Wilnisser Veenmolen behartigt de rol van de molen in de gemeente, door overleg wanneer dat nodig is, en door het geven van informatie aan de inwoners. Een rondleiding ontbrak uiteraard niet, waarbij de burgemeester zeer geïnteresseerd de uitleg volgde. “Een juweeltje onder onze monumenten”, concludeerde hij aan het einde van het geanimeerde werkbezoek.


Bron: https://www.meerbode.nl/burgemeester-bezoekt-veenmolen/

22 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page